Krievijas Pareizticīgā baznīca izplata COVID-19 ar zelta karotīti

Ticīgie dievam un baznīcai Krievijā šobrīd atrodas neapskaužamā situācijā, jo ik reizi, ejot pie dievgalda, kas tiek sarūpēts ik pa laikam noteiktos brīžos pēc attiecīgā dievkalpojuma, riskē inficēties ne tikai ar COVID-19, bet ar jebkuru citu lipīgu slimību, ar kuru attiecīgajā brīdi ir sasirdzis kāds no dievkalpojuma apmeklētājiem, jo dievkalpojuma beigās tiek simboliski ēsts un dzerts no vieniem un tie pašiem traukiem.

Šāda dievticīgo prakse notiek arī Krievijas pareizticīgajās baznīcās, kuras ir atteikušās no vienreizlietojamo plastmasas vai koka karotīšu izmantošanas svētā vakarēdiena ielikšanai ticīgo plaši atvērtajās mutēs. Neskatoties uz COVID-19 pandēmiju, krievu mācītāji turpina baznīcas avis „ēdināt” ar svēto vakarēdienu, izmantojot vienu īpašo „sakrālo” ar dārgakmeņiem izrotātu sudraba karotīti.

Pat Kremļa mediji ir par to visai sašutuši. Krievijas Pareizticīgās baznīcas vadība attaisnojas, norādot, ka nav iespējams iepriekš paredzēt, cik ticīgo attiecīgajā dienā tikšot aicināti uzēst svētīto ēdienu, tāpēc nav, ko lieki tērēties uz plastmasas karotītēm, turklāt kur lai pēc tam tās utilizē. Baznīca uzsver, ka ticīgie vienkārši nebūs mierā ar tādu prastumu, redziet, viņi grib visi ēst no vienas īpašās karotītes.

Smieklīgākais un bēdīgākais ir tas, ka „bagātā un visuvarenā” Krievijas Pareizticīgā baznīca ir vienkārši pārlieku skopa, jo par vienreizlietojamiem traukiem šajā gadījumā būtu jāmaksā pašai baznīcai.

Tikmēr Ķīnas mēris Krievijā turpina pļaut ticīgos. Tiek ziņots, ka kopš 2020. gada aprīļa Krievijā no COVID-19 vīrusa radītajām komplikācijām ir jau miruši vairāk par simtu Krievijas Pareizticīgās baznīcas garīdznieku.

Tiem, kuri tīko pēc baznīcas vakarēdiena, gribu tikai atgādināt, ka bez COVID-19 vēl eksistē dažādi hepatīti, AIDS, sifiliss, hlamidioze, TORCH infekcija, herpes vīruss, citomegalovīruss, kā arī cērmes, spalīši un lenteņi, ar ko var mierīgi inficēties, baznīcas sveču gaismā izbaudot vakarēdienu kopā ar kādu no inficētajiem.

Cik esmu novērojis, tad zinu, ka parastais baznīcas apmeklētājs ir kāds jau gandrīz savu dzīvi nodzīvojis večuks, kurš jau tā konstanti ar kaut ko sirgst, jo vecums nenāk viens. Šie cilvēki var arī laikus nepamanīt, ka ir inficējušies ar COVID-19, domādami, ka tās tik parastās iesnas, un turpinās vien dzert kaut kādas zāļu tējas, bet pēc nedēļas vai divām ar visu infekciju jau slās prom uz baznīcu dieviņu palūgt, un tur atkal tā pati karote uz visiem, ar ko kopā vakarēdienu uzēst. Rezultāts – COVID-19 pandēmijas izaugsme ģeometriskā progresijā!

Tāpēc, ja reiz, nezinu kāda iemesla dēļ, esat baznīcā, lūdzu, aizmirstiet par vakarēdienu. Baznīcas apmeklē dažādi cilvēki – mammas ar zīdaiņiem, bērni, bezpajumtnieki un kas tik ne, vieni zina, kas ir higiēna, bet daži nezina! Vieniem imunitāte ir ļoti laba, otriem ļoti slikta, bet trešie jau ir slimi.

Vai jūs ēstu ar to pašu karotīti, ja zinātu, ka tā tikai mirkli iepriekš ir bijusi mutē kādam ar COVID-19 inficētam cilvēkam?

3 comments

  1. 2020. gads iet jau uz beigām. Pavisam drīz mēs svinēsim Ziemassvētkus. Ziemassvētki ir svētki par godu ziemai – gada saltākajam gadalaikam. Ziemassvētkos ir jāgodina sentēvi un Latvju Dievi. Savā privātajā mežiņā noliksim cienastu par godu Latvju Dieviem. Uz svētakmeņa ziedosim baltmaizes klaipu, trīs jēlas olas, septiņas saujas graudu un sauju riekstu par godu Latvju Dieviem. Pieliekot plaukstu pie koka lūgsim Latvju Dievu labvēlību. Mēs esam Dievu bērni, Latvju Dievi vienmēr uzklausīs mūsu lūgšanas. Latvija ir Latvju Dievu dāvana mums, tāpēc pirmssvētku laikā piedosim mūsu valdībai tās kļūdas un noziegumus pret savu tautu. Pavadīsim šos svētkus sirsnīgi. Svinēsim savās mājās ģimenes lokā. Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs sargā! Lai Latvju Dievi ir ar mums! Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
    Svētīgus Ziemassvētkus vēlot, Skolnieciņš no svētbirzs [Latvju Dievu dēls]
    Darbs. Mājas. Svaigs gaiss.
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 😉
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #Latvija #latvietība #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #LatvjuDievuSvētība #sentēvi #pagāni #svētbirzs #Skolnieciņš #Ziemassvētki

    Patīk

  2. Kovid-19 (covid-19) krīze rit pilnā sparā. Lai arī SARS-CoV-2 vīruss negrib piekāpties, saglabāsim mieru. Nepadosimies panikai. Domāsim labas domas. Vairosim pozitīvo enerģiju sev apkārt. Nekašķēsimies cits ar citu, bet dzīvosim draudzīgi! Respektēsim valdības lēmumus. Cienīsim mūsu valdību. Publiskās vietās valkāsim sejas un deguna aizsegus. Bieži un rūpīgi mazgāsim rokas ar ziepēm. Nedrūzmēsimies publiskās vietās, bet gan ievērosim 2 metru distanci. Ievērosim visus Latvijas Republikas valdības pieņemtos ierobežojumus kovid-19 sērgas mazināšanai. Ierobežojumi ir pieņemti ne jau izklaides pēc, bet gan sabiedrības veselības un Valsts drošības labā. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Atcerēsimies savu senču pagānisko ticību un rituālus. Godāsim Latvju Dievus. Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes. Paliksim mājās un aizlūgsim Latvju Dievus. Iedegsim zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Iedegsim tumši zilu svecīti par godu Pērkonam. Iedegsim dzeltenu svecīti par godu Laimai. Iedegsim pelēku svecīti par godu Veļu Mātei. Iedegsim baltu svecīti par godu kovid-19 sērgā mirušo dvēselītēm. Lai Augstākie spēki (Latvju Dievi) mums palīdz pārvarēt šo krīzi! Lai Latvju Dievi pasargā mūs no ļauna! Lai Latvju Dievi ir ar mums! Visa slava Latvju Dieviem!
    Svētīgi, Skolnieciņš no Pokaiņu meža [Latvju Dievu dēls]
    Darbs. Mājas. Svaigs gaiss.
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #Latvija #latvietība #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #LatvjuDievuSvētība #sentēvi #pagāni #Senpokaiņi #PokaiņuMežs #Skolnieciņš

    Patīk

  3. Ir palikusi tikai viena nedēļa līdz Ziemassvētkiem. Būsim apzinīgi un lieki nepulcēsimies. Neļausim Ziemassvētkiem pārtapt par kovid-19 (covid-19) svētkiem. Neizaicināsim lieki likteni! Koronavīruss (kroņvīruss) apdraud katru no mums. Sargāsim savu un savu tuvāko drošību. Rūpīgi ievērosim valdības ierobežojumus un mediķu rekomendācijas. Būsim saprotoši gan pret valdību, gan pret līdzcilvēkiem. Svinēsim Ziemassvētkus atbildīgi gluži kā mūsu sentēvi. Ziemassvētki ir svētki par godu ziemai – gada saltākajam gadalaikam. Ziemassvētkos ir jāgodina sentēvi un Latvju Dievi. Tieši ticība Latvju Dieviem ir palīdzējusi mūsu tautai pārvarēt un izdzīvot pat vissmagākajās krīzēs. Pieņemsim savu sentēvu pagānisko mantojumu. Savas savrupmājas pagalmā iekursim ugunskuru par godu Latvju Dieviem. Ziedosim ugunskurā sauju graudu, sauju monētu un paciņu sviesta. Kvēpināsim kadiķa zariņus un vērmeļu buntes. Lūgsim pie ugunskura, lai Latvju Dievi svētī mūsu dzimtu, mūsu īpašumu un mūsu nākotni! Lūgsim pie ugunskura Pērkonu, Dabas Māti, Veļu Māti un Laimu. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem! Lai Augstākie spēki (Latvju Dievi) svētī mūs šajos Ziemassvētkos! Lai Latvju Dievi ir ar mums! Visa slava Latvju Dieviem!
    Svētīgi, Skolnieciņš no svētakmeņa [Latvju Dievu dēls]
    Darbs. Mājas. Svaigs gaiss.
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #Latvija #latvietība #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #LatvjuDievuSvētība #sentēvi #pagāni #svētakmens #Skolnieciņš #Ziemassvētki

    Patīk

Atstāj komentāru: