Garīgajai atpalicībai ir seja un šoreiz tā ir pieņēmusi Facebook lapas FAIR LATVIA izskatu.

Šī te lapele jau pāris mēnešus pērk reklāmas, lai it kā (uzsveru it kā!) mudinātu Latvijas krievus un latviešus dzīvot mierā un saticībā. Pirms kāda laika aktīvisti bija nonākuši mediju uzmanībā, jo sabiedriskajā transportā salīmēja skrejlapas. Tāpat viņi uztur arī majaslapu (fairlatvia.com), kurā ir publicējuši kaut ko līdzīgu manifestam.

Protams, ka FAIR LATVIA aktīvistu izpratnē saticība starp latviešiem un krieviem ir jāveido uz Kremļa propagandas mītu pamata.

Piemēram, vienā no ierakstiem “saticīgie” un “mierpilnie” FAIR LATVIA administratori stāsta par to, cik daudz laba latviešiem un Latvijai izdarīja t.s. padomju “okupanti”. Citā salīdzina latviešus ar ASV indiāņiem un spekulē, kādēļ ASV oficiālā valoda nav indiāņu, ja jau tā ir viņu valsts pamatnācija. Vēl kādā citā velk paralēles starp Levitu, nepilsoņu likumu un Hitleru.

Īsumā – tipiska Raškastānas propaganda un kārtēja Kremļa troļļu provokācija.

Bet, kas ir interesanti, ka mazāk kā divu mēnešu laikā tie ir nopublicējuši 11 (!) apmaksātas reklāmas. Tostarp angļu valodā. Par nožēlu jāatzīst, ka neskatoties uz zemo sekotāju skaitu, ļaudis patiešām iesaistās šo provokatoru diskusijā. Gan latvieši, gan krievi labprāt lamājas komentāros par valodu, etnisko izcelšanos, vēsturi u.tml.

Tas ir tieši tas, ko Maskavai vajag – radīt priekšstatu, ka Latvijā patiešā pastāv etniskais konflikts, kaut patiesībā tāda nemaz nav.

Ir vienīgi ideoloģisks konflikts, kurā adekvāti domājošā sabiedrības daļa (vienalga kreisie vai labējie) oponē Kremļa imperiālismam, komunismam, lielkrievu šovinismam un vienkārši NEAUDZINĀTAI VATEI. Etniskais elements šeit ir klātesošs tikai garāmejot. Bet Krievija grib izlikties, ka visas mūsu problēmas ir balstītas vienīgi tautībā un valodā, nevis tajā, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar Maskavas politiku!

Uzlkikšķini, lai atvērtu pilna izmēra attēlu:

Atstāj komentāru: