Ušakovs iznāk no skapja un kļūst par pirmo latvieti Briseles LGBT aizstāvju grupā

“Ушаков уже не тот”… Tā varētu skanēt kāda bijušā Rīgas mēra atbalstītāja nopūtas pēc tam, kad tas būs iepazīstināts ar sava kādreizējā elka jaunākajām aktivitātēm Eiropas Parlamentā. Izrādās, ka Nils, kurš gandrīz 10 gadus turējās pie varas Rīgā, pateicoties konservatīvi noskaņotajam krievvalodīgajam galvaspilsētas mikrorajonu elektorātam, ir kļuvis par pirmo un vienīgo Latvijas pārstāvi Eiropas Parlamenta (EP) LGBTI atbalsta grupā.

“LGBTI Intergroup” ir apvienojušies EP deputāti, kas aizstāv lesbiešu, geju, biseksuālu, transeksuālu un interseksuālu cilvēku tiesības. Viņu “Twitter” kontā ar lepnumu ir paziņots, ka par grupas pirmo dalībnieku no Latvijas ir kļuvis “sociāldemokrāts” Nils Ušakovs. Informācija apstiprinās arī grupas mājaslapā, kur starp dalībnieku uzvārdiem redzams arī Ušakovs.

Interesanti, ka šī nav pirmā reize, kad “Saskaņa”, kas tradicionāli bijusi viena no Latvijas viskonservatīvākajām partijām, Briselē dzied pavisam citu dziesmu un cenšas sevi prezentēt kā kresisi orientētu, progresīvu partiju. Piemēram, 2017.gadā “Saskaņa” bija iekļauta LGBT atbalsta organizācijā “Rainbow Rose”. Savam Latvijas elektorātam “Saskaņas” politiķi to, protams, nestāstīs, bet Briselē centīsies “bīdīt” kontaktus ar progresīvajiem rietumniekiem. Galu galā, Ušakovs taču joprojām ir jauns politiķis, kuru pārprofilējot varētu pacīnīties par augstiem amatiem liberālajā Eiropā. Varbūt to apzinos ne tikai es, bet arī tie paši kungi, kas Ušakovu kā jaunu politiķi sagatavoja varas pārņemšanai Rīgā. Tās, protams, ir tikai spekulācijas.

Lai vai kā, bet man būtu interesanti nevien palūkoties “Saskaņas” atbalstītāju sejās, uzzinot, ka viņu elks ir kļuvis par kvēlošu LGBT tiesību atbalstītāju, bet arī Briseles kreiso sejās, kad tie uzzinās, ka “sociāldemokrāts” Ušakovs, nav nekas vairāk kā simts un vienā korupcijas shēmā sapinies lielkrievu šovinists, kurš seksuālo minoritāšu labā, esot Rīgas mērs, nav pakustinājis pat mazāko pirkstiņu.

Atstāj komentāru: