Vatastānā notiek plaša mēroga staļinizācija

Lieta tāda, ka nesen Twitter sociālajā vietnē pamanīju klejojam fotogrāfiju, kurā redzam „šampanieša” pudele ar nosaukumu „1937 Sovetskoje šampanskoje”. Manu uzmanību piesaistīja tieši uz etiķetes uzdrukātais gada skaitlis – 1937, it kā, lai norādītu, ka tieši tajā gadā saskaņā ar tiešu Staļina pavēli, esot sākta šīs gardāsdziras ražošana. Šī lētā alkohola ražotāji uzskata, ka „patērētāji-vatņiki augsti vērtē nostalģiskās atmiņas un asociācijas, kas ir saistītas ar šo dziru, tāpēc vēlas redzēt šo vēsturi jaunā izskatā”.

Man jau liekas, kas tas nav nekas cits, kā vienīgi un tikai lienoša staļinizācija, kuras mērķis ir likt sabiedrībai aizmirst upuru atmiņas, uzspiežot komunistu un staļinistu rīkļurāvēju redzējumu un propagandu. Iedomājieties, kas notiktu vatņiku prātos, ja kāds sāktu ražot dzirkstošo vīnu ar nosaukumu „1941.gada 22.jūnijs”. Visticamāk mēs dzirdētu, kaut ko šādu, „kikerigū, kā tā var, tas taču ir lielā tēvijas kara sākums”. Cik zinu un esmu redzējis, ka Vatastānā ar katru gadu vairāk un vairāk 22.jūnijs pat tiek svinēts, jo beidzot bija sācies karš, kurā viņi it kā „uzvarēja”. Neskatoties uz to, Vatastānā ir atļauts reklamēt datumus un dienas, kas zināmai sabiedrības daļai asociējas tikai un vienīgi ar sarkano teroru un ciešanām. Viens ir skaidrs, tas tiek darīts, lai liktu cilvēkiem aizmirt boļševiku pastrādātos noziegumus pret cilvēci un reabilitētu Staļinu!

Redziet, cilvēks ieplēsīs šo šampi un aizdomāsies, „varbūt arī nemaz tik slikti nebija tajā 1937.gadā, kāds gards vīns viņiem toreiz jau bija! Bija jau arī kaut kas labs [ne tikai GULAG darba nometnes]! Laikam tie liberasti izdomā visādus pekstiņus, tas nav iespējams, jo paskat’ cik labu dziru viņi toreiz taisīja! Jā Staļins rūpējās par tautu! Tagad arī Putins tieši tāpat to dara.” Ja, jums ir luste mazliet vairāk uzzināt par potenciālo šīs dziras patērētāju, tad to varat izlasīt šeit – „KĀ ATPAZĪT VATŅIKU: PSRS UN VATASTĀNAS ADEPTU UN FANU IEDALĪJUMS”.

Lūk, arī pati bilde ar „šampanieša” pudelēm, kurām ir uzlīmētas staļinizētās etiķetes:

999.jpg

Būtībā Vatastānas staļinizācija sākās jau daudz agrāk, jau kopš 2008.gada augusta, kad Vatastānai izdevās gūt ātru „uzvaru” karā pret Gruziju. Tajā brīdī nebija iespējams neko jēdzīgu izlasīt internetā, jo tas bija piebāzts pilns ar vatņiku un Kremļa troļļu komentāriem un stāstiem par garšīgāko plombīru PSRS laikā. Tad arī apmēram Vatastānas propagandas mašīna uzņēma kursu uz Staļina tēla spodrināšanu.

Dažus gadus vēlāk, vairs neviens daudz ko nebrīnījās par šādiem lūk, „svētku koncertiem par godu NKVD/MVD dienai”:

Vēl pēc dažiem gadiem vatņiki masveidā sāka nolikt ziedus pie Staļina pieminekļiem un uz tā paša Staļina kapa, kura kaulus 1961.gadā klusām pa nakti iznesa laukā no mauzoleja un apraka kā tādu suni pie Kremļa žoga.

Pagāja vēl kāds laiciņš, un lūk, jau militārists aiztur kādu meiteni, ne jau par to, ka viņa bija atnākusi nolikt ziedus uz sātana kapa, bet par to, ka viņa skaļi pateica, ka Staļins bija bende un slepkava. Par to, ka viņai bija drosme to izdarīt! Tikmēr pat Staļina piemineklis it kā klusiņām pie sevis par visu notiekošu smīn.

Vatastānas staļinizācija notiek ne tikai kā tāda slepena kampaņa ar mērķi mazgāt baltu ūsaino tirānu, bet tā notiek arī tīri praktiski. Šeit mēs varam labi redzēt kā ir pieaugusi valsts daļa Vatastānas ekonomikā (tās kompānijās un uzņēmumos). Tie, kuriem nav skaidrs, paskaidrošu, ka Putina režīms soli pa solim iznīcina privāto uzņēmējdarbību valstī, tagad tas kontrolē jau 70% no visa, kas notiek šajā dzīves jomā. Režīms nosaka, ko rādīt pa televizoru, ko klausīties pa radio un no kādām mācību grāmatām skolā mācīties bērniem. Turklāt arī Čeburnets (interneta parodija Vatastānā) nesen tika palaists. Tas viss man atgādina divdesmito un trīsdesmito gadu Krieviju!

Lūk, vēl daži skaisti piemēri saldajā ēdienā, vienkārši bez komentāriem:

autors: Maksims Mirovičs

no krievu valodas tulkoja: Kosķiks Vatnijs

komentēja: Feģa Blatnijs

Avoti:

https://maxim-nm.livejournal.com/544127.html

https://atomic-temporary-157221113.wpcomstaging.com/2019/08/20/kremlim-neertie-jautajumi-par-otro-pasaules-karu/

https://atomic-temporary-157221113.wpcomstaging.com/2019/04/25/ka-atpazit-vatniku-psrs-un-vatastanas-adeptu-un-fanu-iedalijums/

1 comments

Atstāj komentāru: