Dienas vatņiks – Andris Sprūds

Prokremliskās partijas “Progresīvie” aizsardzības ministrs piespiež aiziet no darba aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu. Visā šajā epopejā joprojām ir ļoti daudzi neatbildēti jautājumi, kas prasās pēc publiskiem paskaidrojumiem. 

Aizejot no darba Garisons pateica, ka aiziešanas iemesls ir “viedokļu nesakritības ar ministru.” Šeit prasās pēc paskaidrojumiem. Par kādām “viedokļu nesakritībām” ir runa? Garisons valsts sekretāra amatu ieņēmis gandrīz astoņus gadus un ir strādājis ļoti dažādiem ministriem no ļoti dažādām politiskajām partijām un nevienam ministram nebija problēmas sastrādāties ar Garisonu. Tiklīdz “Progresīvie” nokļuva valdībā un daudzu prokremlisko izteikumu autors Sprūds tika ielikts par aizsardzības ministru, uzreiz pēkšņi uzradās “viedokļu nesakritības”. Ņemot vērā, ka Garisons ir ilggadēja atslēgas persona Latvijas Republikas aizsardzības spēju attīstībā, tad rodas pamatoti jautājumi, kas tieši Sprūdam nepatīk līdzšinējā Latvijas aizsardzības spēju attīstībā un ko viņš vēlas darīt savādāk?  

Ņemot vērā, ka šis jautājums skar fundamentālus valsts aizsardzības jautājumus, tad sabiedrībai ir tiesības zināt kādi tad ir šie Sprūda atšķirīgie uzskati. Gan medijiem, gan sabiedrībai ir jāpieprasa no Sprūda paskaidrojumi par to kādos jautājumos atšķīrās Sprūda un Garisona (un daudzu citu aizsardzības ministrijas darbinieku) viedokļi.  

Ļoti savdabīgi, ka ministru prezidente šajā situācijā izplata dezinformāciju un skaidrojot Garisona kunga aiziešanu no valsts sekretāra amata izsakās, ka Garisons vēlējies “pārmaiņas dzīvē” un tāpēc aizgājis no amata. Mēs ne ar vienu vārdu no Garisona nedzirdējām, ka viņš pameta šo posteni, jo vēlētos dzīvē citus izaicinājumus. Tieši otrādi, viņš izsakās, ka viņu piespieda aiziet. Jautājums, kāpēc Evika Siliņa piesedz Sprūdu? 

Mūsu visu acu priekšā tiek melots par Garisona kunga patiesajiem aiziešanas iemesliem. Visticamāk Garisona vietā tiks ielikts kāds prokremliskajiem spēkiem paklausīgs valsts sekretārs, kurš sabotēs un apstādinās bruņoto spēku attīstību. 

Un vēl nedaudz informācija no pagātnes, kas liks aizdomāties kādi spēki stāvēja aiz tā, lai Garisonu izmestu no aizsardzības ministrijas. Tad kad sākās jandāliņš par pārtikas iepirkumu bruņotajiem spēkiem (nevis par 220 miljoniem, bet īstenībā par 8 miljoniem), tad kuri bija galvenie dezinformācijas izplatītāji par aizsardzības ministriju un kuri bija skaļākie Garisona demisijas pieprasītāji? Tas bija prokremliskais Šlesers ar savu troļļu fermu, vecie komunisti un viņu pēcteči no “Apvienotā saraksta” un, protams, jaunkomunistu partija “Progresīvie”. Atceraties, ka tieši šie spēki bez jebkādas izmeklēšanas un pārbaudes visos savos propagandas kanālos pieprasīja Garisona skalpu. KNAB veica izmeklēšanu un konstatēja, ka Garisons neko nav pārkāpis. 

Ja sabiedrība turpinās apātiski norīt mērķtiecīgo “Progresīvo” un Sprūda veikto Latvijas aizsardzības spēju sagraušanu, tad vienā jaukā dienā mēs atkal pamodīsimies krievijas apskāvienos. Diemžēl viss uz to iet!      

Atstāj komentāru: